Ce intrebari au mamicile despre febra?

Care este temperatura normala in cazul unui copil?

3.815 vizualizari
comenteaza acum

Temperatura corpului depinde intotdeauna de locul in care se efectueaza masuratoarea. Chiar si in cazul unei persoane sanatoase, temperatura variaza pe parcursul unei zile si este influentata de activitatea fizica depusa. Temperatura masurata seara este in mod normal cu 0,5 grade mai ridicata decat in alte momente ale zilei.

 

Temperatura normala medie variaza intre 35,8 ˚C (la nivel axilar) si 37,7 ˚C (intrarectal). Aceasta diferenta provine din faptul ca temperatura suprafetei corpului, masurata la nivelul pielii – de ex. axilar, este mai scazuta decat cea din interiorul corpului – rectala, orala sau auriculara.

 

 

Febra este definita ca temperatura ce depaseste limita normala, iar valoarea acesteia depinde de metoda de masurare. Se considera febra atunci cand se ating urmatoarele valori, in functie de locul de masurare: axilar/ pe frunte (peste 37,2 ˚C), oral/ auricular (peste 37,5 ˚C), rectal (peste 38 ˚C).

 

Un copil mai mic de 6 luni, chiar cu febra usoara 37,8 ˚C  sau un copil mai mare de 6 luni cu peste 38,8 ˚C, masurate rectal, necesita imediat atentie medicala. Aceeasi recomandare este valabila si pentru o febra usoara, ce dureaza mai mult de 2-3 zile, la un copil mai mare de 6 luni.

 

Pentru temperaturi mai mari de 40,5 ˚C se va merge imediat la Urgente.

 

Comenteaza articolul

Nume

Email